Treceți la conținutul principal

Acupunctura Pamantului


ACUPUNCTURA PAMANTULUI

In afara de capacitatea de a simti calitatea energetica a unui loc, unele vrajitoare cunosc si tehnici de a echilibra energia unor locuri malefice. Facand o comparatie cu domeniul bioenergeticii sau acupuncturii, aceste tehnici realizeaza acelasi lucru la nivelul unei suprafete de teren dezechilibrate.
Si Tn alte parti ale lumii este cunoscuta posibilitatea de a modifica structura energetica a unor locuri: celtii  nu-si plasau menhirele in pamant la intamplare, ci pe baza unei stiinte demult pierdute.
Aceste pietre sacre “intepau” pamantul exact in locurile in care trebuia pentru a obtine, in intreaga zona pe care o acopeau, un echilibru energetic deosebit. Complexul megalitic de la Stonehenge, spre exemplu, este realizat in asa fel incat, in perimetrul sau, se obtine un camp energetic benefic, deosebit de puternic. Acolo aveau loc misterioasele ceremonii magice ale druizilor, preotii celti.
Magia Wicca, de inspiratie celtica, a pastrat ceva din aceste taine si multi dintre vrajitori stiu sa echilibreze mici suprafete de teren prin plasarea judicioasa a unor pietre de tipul menhirelor.
In Dacia, aceasta stiinta uitata era la fel de pretuita ca in vestul continentului. Asezarea unor sanctuare nu se facea la intamplare, ci tot in urma cautarii locurilor cele mai favorabile din punct de vedere energetic. Sarmizegetusa, de pilda, aflata in masivul Sureanu, a fost amplasata pe baza acelorasi considerente care stateau la baza alegerii locurilor sanctuarelor celtilor; in plus, si acest loc a fost imbunatatit" din punct de vedere energetic, prin aceeasi tehnica a folosirii pietrelor pe post de catalizatoare energetice.
Toate aceste taine au ramas astazi doar amintiri sau curiozitati in lucrarile unor specialisti ai stiintelor “de frontiera", aflate undeva intre paranormal si cercetarea de varf. Vrajitoarele au pastrat insa ceva din aceste tehnici stravechi, iar Xenia ne-a impartasit o parte din cunostintele sale in domeniu.

METODE DE A RECUNOASTE “PUTURILE ENERGETICE” SI LOCURILE SFINTE

Puturile sunt cel mai usor de recunoscut, desi ele nu au forme geografice unitare: se pot afla la ses, in plina campie, in oras, sau pe varful unui munte. Singurele elemente care ajuta la depistarea lor sunt efectele acestor puturi asupra organismelor vii:
-in asemenea locuri vegetatia este foarte saraca. Foarte rar cresc aici plantele nobile, folosite in magia ierburilor de leac. De cele mai multe ori, fie intalniti suprafete aride (desi nu sunt neaparat bolovanoase, iar vegetatia, in mod normal, s-ar fi putut dezvolta), fie cresc numai balarii. Dintre plantele folosite de vrajitoare, numai cele care sunt otravitoare pot creste deasupra puturilor energetice. Acolo, in afara de maselarita sau matraguna, puteti gasi barba ursului (Equisetum arvense), curcubeu (Lychnis coronarialom), coltii babei (Tribulus terrestris),capul sarpelui (Echium rubrum), fierea pamantului (Cumbellatul Gylib), iarma surzilor (saxifraga aizoem)
De asemenea, in astfel de locuri malefice nu veti gasi niciodata arbori sacri. Traditia magica romaneasca sustine ca arborii sacri sunt dublati de copii nereusite ale lor, care sunt malefice; astfel, alunului, arbore sacru, i se opune rachita si marului, marul paduret. Deasupra puturilor nu pot creste decat aceste copii malefice, arborii blestemati.
-deasupra puturilor nu veti vedea niciodata animate care pasc, desi iarba poate creste pe asemenea suprafete. Ciobanii romani cunosc astfel de zone ierboase, de care insa oile se feresc. Traditia afirma ca nici o pasare, cu exceptia ciorilor, nu se aseaza in aceste locuri nefaste. De asemenea, deasupra puturilor nu exista musuroaie de furnici; e foarte posibil sa vedeti insa gaurile micute in care traiesc paienjenii mari de camp.
- in aceste locuri blestemate, in realitate, insa, incarcate cu energie malefica, un om se resimte dupa doar cateva minute de sedere: stari de lesin, somnolenta, toate simptomele care apar in cazul unui “furt energetic" sunt prezente. Asta deoarece un put functioneaza ca un “vampir energetic": zona fiind puternic incarcata negativ, absoarbe cu violenta energiile pozitive, benefice, pe care le transforma in opusul lor.
Vrajitoarele folosesc aceste zone malefice pentru doar doua tipuri de magie: pentru farmecele agresive specifice magiei negre (caz in care sunt folosite si plante magice care cresc deasupra puturilor), sau pentru tehnicile de invocare a duhurilor din celalalt taram, care nu fac nici ele obiectul acestui volum.
Locurile sfinte pot fi recunoscute ceva mai greu, fiindca nu exista saracia si dezolarea de deasupra puturilor, mult mai usor de depistat.
In asemenea locuri vegetafia este bogata, in special cea formata din plantele nobile, de leac. Tot aici cresc arborii sacrii brazii, stejarii, mestecenii, frasinii, salciile.


Bisericile de brazi

Xenia afirma ca doar in locurile sfinte cresc “bisericile de brazi”. Ce sunt acestea? Inca din cele mai vechi timpuri  pentru a face un grup de doar cativa asemenea arbori sacri, pe care-l comparau cu o biserica. Acolo se casatoreau sub autoritatea celui mai batran dintre ciobani, sau chiar cu participarea preotilor, care, in vremurile de demult, aceptau acest compromis fata de dogma.
“Bisericile de brazi” cresc si in mod natural in locurile sfinte bine echilibrate energetic. Cand intalnifi un asemenea grup de brazi, izolat, dar foarte bine dezvoltat, sunt mari sanse ca in acea zona sa existe un spatiu energizat benefic. Astfel de “bioserici” pot aparea si la alte specii de arbori sacri, la stejari, de pilda. Si in aceste locuri inseamna ca exista o incarcare energetica pozitiva.
Locurile sfinte sunt cautate de animale, in special de ierbivore. Musuroaiele de furnici pot exista in asemenea locuri, in schimb ele nu sunt favorabile paienjenilor.
In locurile sfinte se pot practica toate ritualurile magiei albe. Orice vraja sau descantec facut intr-o asemenea zona va avea o eficienta extraordinara.


Echilibrarea energetica a locurilor sfinte




Vrajitoarele cunosc mai multe tehnici de “imblanzire" energetica a zonelor nefaste, dar ele nu sunt recomandate decat persoanelor care pot simti incarcatura energetica din pamant. Daca sunt folosite de neinitiati, se poate intampla ca dezechilibrul energetic sa se accentueze. De aceea, este preferabil ca puturile energetice sa fie evitate. Sfaturile de mai jos sunt oferite doar in scop documentar:

-cand gaseste un put energetic, vrajitoarea ii traseaza marginile: aceasta se face prin mai multe feluri de ,,marcaje", de semne: pietre dispuse vertical pe sol, una peste cealalta,

steaua cu cinci colturi pe copacii din apropierea putului. Pentru a feri animalele de aceste puturi (desi ele le recunosc destul de usor), unele vrajitoare de pe vremuri puneau in diferite locuri dimprejurul putului excremente de lup sau de vulpe echilibrarea energetica a unor asemenea puturi presupune

acel al saselea simt prin care, cu ajutorul nuielei de alun, sau doar cu mainile goale, vrajitoarea poate depista localizarea exacta a centrilor energetici negativi.

-pentru a efectua echilibrarea, se plaseaza exact deasupra acelor centri pietre “lucrate” magic in cadrul unor ritualuri speciale (pietre incarcate cu energie benefica). O alta metoda, mai complicata, dar mai eficienta, este plantarea unor arbori sacri exact in acele puncte negative. Problema este ca lastarii nu ar rezista in acele locuri, deci trebuie plantati arbori mai maricei…



Nici dupa aceste procedee, zonele negatice nu sunt curatate total. De acolo nu se vor lua ierburi de leac si nici nu este indicat sa se faca proceduri magice pe locul unor fosturi puturi energetice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ghicitul in cafea

In afara de datul In bobi si de tehnicile apei neincepute,  una dintre cele mai folosite arte divinatorii este ghicitul in  zatul (drojdia) de cafea. Xenia mi-a precizat ca reprezinta o tehnica simpla, dar ca in acest domeniu este strict necesara" inclinatia spre magie, capacitatea de a “vedea" desenandu-se figurile in zatul din ceasca. Inca de cand cafeaua s-a ivit in intrebuinfarea familiilor instarite din Muntenia si Moldova, ea a servit la consultarea soartei prin desenele ce se formeaza din drojdia boabelor rasnite si fierte. In multe case din Romania, se obisnuieste astazi ca, dupa ce cineva si-a baut cafeaua, sa tulbure zatul, sa il intinda pe peretii cestii si apoi, punand ceasca cu gura in jos, sa lase sa se formeze pe el diferite figuri; pe baza acestora se face apoi  “citirea" oracolului. Potrivit Xeniei, acesta este un procedeu gresit: pentru a obtine un oracol clar, e bine a face o pregatire prealabila care dureaza un timp de doua sau trei zile

Secretele apei neincepute

SECRETELE APEI NEINCEPUTE   Unul dintre cele mai interesante domenii ale magiei, caruia ii este rezervat si printre tehnicile Xeniei un loc de frunte, este asa-numita magie a apei neincepute. Mai siniplu spus, este vorba de mai multe ritualuri magice in care se foloseste apa neinceputa, luata deci in primele clipe de dupa miezul noptii, fie dintr-o fantana, fie dintr-un izvor. Desi formeaza o ramura foarte importanta a vrajitoriei, tehnicile cu apa neinceputa nu se folosesc oricand, ci doar in anumite situatii, printre care ecel mai des intalnite sunt cele in care se doreste deslusirea viitorului. Prin urmare, magia apei neincepute este una divinatorie, ca si ghicitul in cafea, despre care va fi vorba in alt capitol. Chiar si ca magie divinatorie, tehnica apei nu este foarte des folosita. Aceasta deoarece pericolul unor viziuni false sau al unor proaste interpretari este deosebit de mare. Daca este vorba de imagini infricosatoare, interpretate ca prevestiri nefaste (ceea ce nu

Afla-ti viitorul

 Multe vrajitoare nu acorda o importanta deosebita acestei practici. Ele obisnuiesc sa spuna: “Apa nu e un bun sfetnic!". Imaginile care apar in acest ritual se refera la viitorul tau, dar, dupa cum stii, exista o multitudine de posibilitati de viitor. Daca, de pilda, consulti apa si ea iti infafiseaza imaginea infricosatoare a unui accident, este posibil sa nu mai pleci in calatoria pe care o planuiai; renuntand insa la aceasta calatorie, este posibil sa deschizi un viitor in care te pandeste exact acel accident pe care l-ai vazut. Altfel spus, nu poti sti daca apa “calculeaza" viitorul tinand cont de posibilele tale reactii... Deci, este bine sa consulti apa, dar nu este neaparat bine sa actionezi in functie de imaginile pe care ti le ofera. Cel care arunca o privire peste timp este bine sa gandeasca urmatoarele: “ Singurul viitor care ma intereseaza este mai bun decat prezentul. Daca vor aparea imagini nelinistitoare, voi incerca sa le transform prin puterea vointe