Treceți la conținutul principal

Ghicitul in cafea




In afara de datul In bobi si de tehnicile apei neincepute,  una dintre cele mai folosite arte divinatorii este ghicitul in  zatul (drojdia) de cafea. Xenia mi-a precizat ca reprezinta o tehnica simpla, dar ca in acest domeniu este strict necesara" inclinatia spre magie, capacitatea de a “vedea" desenandu-se figurile in zatul din ceasca.
Inca de cand cafeaua s-a ivit in intrebuinfarea familiilor instarite din Muntenia si Moldova, ea a servit la consultarea soartei prin desenele ce se formeaza din drojdia boabelor rasnite si fierte.
In multe case din Romania, se obisnuieste astazi ca, dupa ce cineva si-a baut cafeaua, sa tulbure zatul, sa il intinda pe peretii cestii si apoi, punand ceasca cu gura in jos, sa lase sa se formeze pe el diferite figuri; pe baza acestora se face apoi  “citirea" oracolului.
Potrivit Xeniei, acesta este un procedeu gresit: pentru a obtine un oracol clar, e bine a face o pregatire prealabila care dureaza un timp de doua sau trei zile. De asemenea, trebuie precizat ca nu se intrebuinteaza in acest fel de oracol decat cafea cat mai curata, pura si neamestecata cu zahar la fierbere. Aceasta preparare prealabila are drept scop de a lasa sa se usuce cat mai bine firicelele de cafea, pentru ca sa se poata separa cu usurinta si sa se formeze figuri cat mai multe si cat mai precise, acestea luand astfel forme geometrice, sau alcatuind siluete de animale, obiecte, oameni, flori, etc.



Pregatirea ghicitului


Dupa ce ati baut cafeaua, se lasa zatul sa se usuce, punandu-l pe o farfurie intinsa si incalzind-o usor. Cand zatut este destul de uscat, se pune intr-un ibric, i se adauga un pahar de apa si se incalzeste incet, la foc potrivit, avand grija sa nu dea in clocot.
Luati acum o farfurie adanca, alba, fara nici un desen pe ea. turnatj cu ibricul, in farfurie, o cantitate nu prea mare de apa amestecata cu drojdia cafelei. Luati farfuria cu amandoua mainile si, miscand-o, faceti ca drojdia sa se intinda peste laturile si pe tot fundul ei, observand sa nu ramana nici un loc alb.
Lasafi farfuria putin pe masa, pana ce apa se evapora si drojdia se lipeste de peretii si de fundul farfuriei.
Ramane pe farfurie drojdia care s-a lipit bine de ea, formand desenele ce va vor servi la obtinerea oracolelor dupa indicatiile pe care mi le-a dat Xenia in cele ce urmeaza, ramanandu-va dumneavoastra datoria de a va obisnui cat mai mult cu semnificatia lor. In plus, trebuie precizat ca o ghicitoare cu experienta trebuie sa vada desenele de pe farfurie ca un sistem, in ansamblul lor, pentru a le putea citi si interpreta. Lista de mai jos este utila, dar va trebuie multa experienta si, bineinteles, darul vederii magice pentru a nu rosti o simpla insiruire de definitii pentru fiecare figura observata pe farfurie. Cand intalnifi mai multe interpreter! posible ale unei singure figuri, inseamna ca sensul adevarat apare din context, din plasarea figurii in desenul general.

Sistemul de interpretare


lata acum si interpretarea figurilor ce s-ar putea forma pe farfurie, in ordinea lor alfabetica, pentru a le putea gasi mai usor: 
ARBORE - Viata la tara, vacanta. Abundenta, prosperitate conjugala. Succes la joc de noroc. (Cauta la SALCIE, PLOP). 
AVION -Plecare neprevazuta, schimbare rapida de situatii. Noua orientare in viata sau in politica. 
AUTOMOBIL - Cauta la TRASURA.
BALENA - Cauta la PESTE.
BALON - Complot urzit de mai multe persoane. Dragoste usoara, frivola si lipsita de satisfactii.
BARCA - Cauta la VAPOR.
BICI - Insulte. Doua bice incrucisate: asasinat.
BORCAN - Cauta la VAS.
BOU - Cauta la PATRUPEDE.
BRAZDA - Drum, voiaj scurt sau lung, in raport cu lungimea figurii formate. Cand distanta dintre brazde este curata: voiaj  placut, usor; cand este incarcata cu puncte sau linii: obstacole. Cand desenul se intinde pe bordul farfuriei: voiaj in strainatate.
BROASCA - DevotamentuI unui prieten, spirit de sacrificiu. Ajutor din partea cuiva neasteptat.
CAL - (fara calaret) Protectie, tutela, providenta. (Cauta la PATRUPEDE).
CALARET - Un om de vaza face mari demersuri pentru consultant si ii va face mari servicii. Daca este o femeie calaret inseamna ca o femeie se arata interesata de consultant, da acest interes nu este neaparat benefic.
CAN A - Cauta la VAS.
CAINE - Prieten sigur, credincios. Daca cainele se gaseste langa un cerc: sotii sau amantii isi vor pastra o inviolabila credinta. (Cauta la PATRUPEDE).
CAP (de om) - Buna prevestire, project de casatorie, amant, amanta. Un cap frumos arata relatii intelectuale. Cand desenu se distinge bine, arata o persoana bruna, cand este slab desenat arata o persoana blonda. Daca are picioare: barbat, daca are rochie: femeie. Daca capul se prezinta cu fata si are numai un ochi: adulter viitor. Cap cu bratele ridicate: om sau femeie cu bune sentimente, cadou apropiat. Cap cu bratele intinse; om sau femeie cu obiceiuri rele. Personajul tine un baston consultantul, daca este barbat, va intampina rele din cauzul unei femei care-l seduce; daca este femeie, inseamna parasire.
CARUTA - Cauta la TRASURA.
CASA - Menaj bun, prosperitate, sanatate. Casa darapanata: ruinare morala. Consultantul va deveni proprietar daca in apropierea casei sunt cercuri. Daca in apropiere se afla o cruce: casa vine prin mostenire. In apropiere de un pom, casa va fi la tara.
CERC - Noroc, bogatie iminenta. Daca in cerc sunt patru puncte: copil; daca cercul este perfect desenat va fi baiat, daca nu, fata. Daca cercul este insotit de o linie curba ondulata, arata ca acest copil va fi inteligent. Daca aceasta curba ondulata formeaza un al doilea cerc in jurul primului, consultantul se poate astepta la un copil ce va avea un spirit original. Cerc intrerupt: sfarsit rau al unei afaceri. Jumatati de cercuri: profituri.nesigure. Cerc intretaiat de linii: sperante pierdute, scrisori intarziate, vizite neplacute.
CHEIE - Descoperiri fericite, revelatii, succese in comert sau industrie.
CIFRE - Daca cifra este clara, va puteti hazarda la un joc de noroc (loterie in special). Cifre suprapuse: unire puternica, mariaj din dragoste si de lunga durata. Numarul 13 arata o veste buna in cursul anului.
CLOPOT - Dezastru cu scandal public, stiri false, remuscari secrete.
CLOPOTNITA - Stiri de departe.
COPAC - Cauta la ARBORE
COPIL - Seducere si parasire. Griji mari, procese. Mai multi copii la un loc inseamna retragere, singuratate. Imaginea copilului este rasturnata: semn rau, care prevesteste moartea unui copil.
COROANA - Om de lege, avocat, magistral. Poate semnifica un castig intr-un proces sau, in general, succese, onoruri. (Cauta la FLOARE, CRUCE)
CRUCE - Moartea apropiata a unei rude sau a unui prieten.

Cruce izolata: moartea linistita si nu neaparat apropiata in timp a consultantului. Mai multe cruci la un loc: va veti cuminti dupa o perioada agitata, oarecum desfranata. Cruce langa o coroana: obstacol, dar care se va rezolva favorabil. (Cauta la PATRAT, FLOARE, CASA, DREPTUNGHI, CUFAR)
COCOS - Cauta la PASARE
CUFAR - Scrisoare, veste. Daca este legat cu sfori, inseamna incapatanare funesta. Daca se afla in apropierea unei cruci: scandal, viol, agresiune fizica.
DAMB - Cauta la MUNTE
DRAPEL - Vizita unui militar, refuzarea unei propuneri indraznefe, destituire, pensionare. Calatorie indepartata.
DREPTUNGHI - Discordie in gospodarie, cearta in casa. Daca este inconjurat de linii frante: infidelitatea barbatului. Inconjurat de cruci: infidelitatea femeii.
ELEFANT - Daca trompa este in aer, ridicata, semnifica mari succese in afaceri. (Cauta la PATRUPEDE)
EVANTAI - Dificultati cu un vecin, certuri violente datorate geloziei.
FACLIE - Interes pentru religie si pentru domeniul spiritual. Calatorie de documentare sau pelerinaj.
FEREASTRA - Pericole din afara casei, indiscretii, primejdie de furt.
FIGURI BIZARE (indescifrabile, monstruoase) - In general inseamna contrarietate, neliniste, pierdere financiara. Influente periculoase, din locuri nebanuite. Daca figurile sunt frumoase, semnifica sanatate.
FLORI - Flori frumoase: prieteni adevarati, persoane tinere dragastoase si timide. Flori mari: capricii sau dragoste. Flori langa o coroana sau o cruce: casatorie. Langa un cerc: dragoste si bani. Langa un triunghi: sanse. Daca floarea seamana cu o lalea: prieten sau prietena nu prea de Tncredere. Un buchet compus din patru flori: cea mai fericita prevestire, succes in toate domeniile. Daca exista si triunghiuri in apropierea buchetului, consultantul va fi cu adevarat fericit. (Cauta si la TRIFOI, FOI DE VIJA)
FLUTURE - Vesteste o aventura galanta fara mari consecinte.
FOI DE VIJA - Dragoste nepatata. Succes sigur. Consultantul ar trebuie sa fie mai putin rezervat. Indrazneala nu strica.
FURCA - Necazuri, belele, rautate. Cand e foarte bine conturata: nebunie.
GAIN A - Cauta la PASARE.
GHEBOS (om) - Barbat ghebos, cocosat: castig mare la loterie. Femeie gheboasa: mare pericol, dezastru.
GRATII (grile, hasuri) -inchisoare, sechestrare, rusine.
INIMA - Dragoste si bani.
LADA - Cauta la CUFAR.
LANT - Dragoste usuratica, amor contrariat. Suferinta din dragoste. Daca lantul este rupt: impacare. Daca este un triunghi la capatul lantului: consultantul asteapta in zadar implinirea dorintelor sale.
LEU - Cauta la PATRUPEDE.
LINII - Linie dreapta mica: viata calma si linistita, mediocritate fericita. Linie lunga: drum, viata lunga si accidentata, batranete fericita. Linii paralele: calatorie de afaceri. Linii curbe: prieteni falsi, duplicitate, nesimtire. Linii suprapuse in diferite directii: amaraciuni, suparari din dragoste; cand acestea sunt numeroase: mari dificultati. Linii serpuite: amestec de succese si nereusite. Necesitatea stapanirii de sine. Daca serpuirile sunt line, succesul apare in final.
Linie franta: temperament opus oricarei realizari, caracter nefast propriului interes. Daca linia este scurta, relele sunt trecatoare. Linie intretaiata de alte linii mici: boala grava. Pericol apropiat de moarte.
LITERE - Arata in general initialele numelor unor persoane ce sunt favorabile consultantului. Totusi, unele pot avea o semnificatie speciala. Astfel: A - aspirati inalte, omagii. G -bucurie bine fondata. H - tentative de otravire. L - munca grea si fara folos. M - marturisiri sincere. S - iesire din impas, poate chiar din inchisoare, sau bucurii rezultate dintr-o afacere. X –secrete descoperite. Z - prietenie fortata.
LUMANARE - Cauta la FACLIE.
LUNA NOUA - Imaginatie voluptoasa. Erotism. Reverii placute, placeri nocturne.
MAGAR - Cauta la CAL, CALARET si PATRUPEDE.
MAIMUTA - Cauta la PATRUPEDE.
MASA - Sprijin neasteptat. Masa rasturnata: pierderi materiale, afaceri compromise.
MOVILA - Cauta la MUNTE.
OCHI - Bine conturati; succese. Desen vag: boala. Un singur ochi semnifica indarjire salutara propriului interes.
OM - Cauta la SILUETA.
OVAL - Consultantul se afla intr-o perioada buna pentru afaceri. Succese financiare.
PAHAR - Cauta la vas.
PANA - Popularitate, sanse in politica.
PAR - Cauta la STALP.
PATA NEAGRA - Boli contagioase sau mistere care va pot aduce raul.
PATRAT - Pace, fericire, pasiuni nobile. Daca are o cruce in fata: infidelitate in cursul anului. Mai multe patrate: suparari. Un cerc sau coroana formate din patrate: moartea unei rude incursul anului.
PASARE - Scrisoare, veste buna, vizita, bucurie neasteptata. Daca pasarea se afla sub gratii: proces, nenoroc, intarziere intr-un raspuns asteptat. Desi este greu a distinge forma pasarii, iata interpretarile in cazul in care identificarea este posibila: cocos - vanitate. Gaina - trancaneala mincinoasa. Rata - consultantui trebuie sa fie atent la dieta sa. Strut - consultantui sa se fereasca de furia unui prieten.
PATRUPEDE - Schimbare de situatie, demersuri pentru schimbare. Daca figura nu poate fi identificata, inseamna dusmani; daca are coarne: inselatorie.
Cand figura poate fi identificata, interpretarile sunt urmatoarele: bou - stupiditate, incetineala la treaba. Leu- salvare prin energie, prin forta. Magar - ajutor neasteptat, venit de la un prieten uitat, parasit. Maimuta - suparari pricinuite de orgoliu. Pisica - dragoste egoista, consultantul trebuie sa se fereasca de lingusitori. Porc - senzualitate, desfrau, dar si bani. Soarece (sobolan) - amenintare de ruina, faliment, accident sau naufragiu.
PESTE - In general prevesteste o invitatie. Peste mare (in care traditia populara include si balena, desi aceasta este mamifer) - fericire de scurta durata. Rechin: amic pretentios.
PIRAMIDA - Mari succese in orice intreprinde consultantul.
PIROSTRII - Reusite cu ajutorul fortei fizice, a violentei si a sarlataniei.
PISICA - Cauta la PATRUPEDE.
PLOP - Popularitate.
POM - Cauta la ARBORE.
PORC - Cauta la PATRUPEDE.
PUSCA - Cearta, bataie. Afaceri incurcate. Procese. Pricini foarte greu de descurcat.
RECHIN - Cauta la PESTI.
REPTILA - Pasiuni violente, persoane viclene, guri rele, gelozie, tradare. Doua reptile incolacite: succes in afaceri.
ROATA - Umilinta sau accident fara urmari grave.
ROMB - Amor propriu, vanitate satisfacuta. Romburi inlantuite: logodna apropiata. Separate printr-o linie: divort sigur. Separate prin mai multe linii: despartire penibila,cu scandal.
SAC - Umplut: belsug, bogafie. Gol: saracie, pierderi materiale.
SALCIE - Melancolie, boli nervoase, decesul unui cunoscut.
SARPE - Cauta la REPTILE.
SCHELET - Boala lunga sau mort care cere rugaciuni. Doua schelete: deshumare.
SILUETA - De om in picioare: indemn la actiune. Langa o linie serpuita: deplasari, calatorii de afaceri. Langa un triunghi, patrat sau cere: consultantul trebuie sa persevereze in directia deja aleasa. Langa o floare: idila apropiata. Silueta unui om culcat: consultantul trebuie sa se fereasca de trandaveala. Silueta ingenunchiata: doliu.
SOARE - Vindecare. Bucurii, petrecere cu veselie.
SOARECE - Cauta la PATRUPEDE.
STALP - scandal, umilire, fericire compromise.
STEA - idila romantica. Doua stele: sinucidere. Mai multe stele grupate: nenorocire. Stea dublata de contur: mari onoruri, glorie.
STEAG - Cauta la DRAPEL.
STRUT - Cauta la PASARE.
TRASURA - Moarte violenta a unei rude sau cunostinte apropiate.
TREPIED - Cauta la PIROSTRII
TRIFOI - Bani neasteptafi. Cu patru foi: afacere prospera, fericire in dragoste. (Cauta si la FLOARE)
TRIUNGHI - Figura de bun augur. Mostenire apropiata. Mai multe triunghiuri care nu formeaza o coroana sau un cerc: avantaje financiare.
TUFIS - Greutati de nepatruns. Afaceri incurcate, procese.
TUN - Afaceri scandaloase.
TURN - Rezistenta neprevazuta. Lupte, temeri, dar si sperante.
UMBRELA - Deschisa: protectia unui amic puternic. Inchisa: consultantului i se recomanda prudenta in totce intreprinde.
UNGHI - Ascutit: moarte accidentala, groaza de un eveniment infricosator. Unghi drept: persoana sincera, bun sfatuitor. Obtuz: temperament naiv; risipa, cheltuieli nebunesti.
VALIZA- cauta la CUFAR
VAPOR – Voiaj pe apa ; avere facuta in mod onorabil. Mostenire
VAS – regrete, lacrimi. Vas spart: mari emotii

www.farmece-vraji.eu

Comentarii

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Secretele apei neincepute

SECRETELE APEI NEINCEPUTE   Unul dintre cele mai interesante domenii ale magiei, caruia ii este rezervat si printre tehnicile Xeniei un loc de frunte, este asa-numita magie a apei neincepute. Mai siniplu spus, este vorba de mai multe ritualuri magice in care se foloseste apa neinceputa, luata deci in primele clipe de dupa miezul noptii, fie dintr-o fantana, fie dintr-un izvor. Desi formeaza o ramura foarte importanta a vrajitoriei, tehnicile cu apa neinceputa nu se folosesc oricand, ci doar in anumite situatii, printre care ecel mai des intalnite sunt cele in care se doreste deslusirea viitorului. Prin urmare, magia apei neincepute este una divinatorie, ca si ghicitul in cafea, despre care va fi vorba in alt capitol. Chiar si ca magie divinatorie, tehnica apei nu este foarte des folosita. Aceasta deoarece pericolul unor viziuni false sau al unor proaste interpretari este deosebit de mare. Daca este vorba de imagini infricosatoare, interpretate ca prevestiri nefaste (ceea ce nu

Afla-ti viitorul

 Multe vrajitoare nu acorda o importanta deosebita acestei practici. Ele obisnuiesc sa spuna: “Apa nu e un bun sfetnic!". Imaginile care apar in acest ritual se refera la viitorul tau, dar, dupa cum stii, exista o multitudine de posibilitati de viitor. Daca, de pilda, consulti apa si ea iti infafiseaza imaginea infricosatoare a unui accident, este posibil sa nu mai pleci in calatoria pe care o planuiai; renuntand insa la aceasta calatorie, este posibil sa deschizi un viitor in care te pandeste exact acel accident pe care l-ai vazut. Altfel spus, nu poti sti daca apa “calculeaza" viitorul tinand cont de posibilele tale reactii... Deci, este bine sa consulti apa, dar nu este neaparat bine sa actionezi in functie de imaginile pe care ti le ofera. Cel care arunca o privire peste timp este bine sa gandeasca urmatoarele: “ Singurul viitor care ma intereseaza este mai bun decat prezentul. Daca vor aparea imagini nelinistitoare, voi incerca sa le transform prin puterea vointe